Manifesti për Zhvillimin Agjil të Softuerit
Ne po zbulojmë mënyra më të mira të zhvillimit të softuerit
duke zhvilluar softuer dhe duke iu ndihmuar të tjerëve ta bëjnë këtë.
Përmes kësaj pune kemi ardhur në përfundim se i vlerësojmë:

Individët dhe ndërveprimet mbi proceset dhe veglat
Softuerin funksional mbi dokumentimin e hollësishëm
Bashkëpunimin me klientin mbi negocimin e kontratës
Reagimin ndaj ndryshimit mbi përcjelljen e planit

Domethënë, ndërsa ka vlerë në gjërat në anën e djathtë,
ne i vlerësojmë më shumë gjërat në anën e majtë.
Kent Beck
Mike Beedle
Arie van Bennekum
Alistair Cockburn
Ward Cunningham
Martin Fowler
James Grenning
Jim Highsmith
Andrew Hunt
Ron Jeffries
Jon Kern
Brian Marick
Robert C. Martin
Steve Mellor
Ken Schwaber
Jeff Sutherland
Dave Thomas© 2001, autorët e mësipërm
kjo deklaratë mund të kopjohet lirisht në çfarëdo forme,
por vetëm si e plotë përmes kësaj vërejtjeje.


Dymbëdhjetë Principet e Softuerit Agjil

Bëhu nënshkrues
Shikoji nënshkruesit

Për autorët
Për manifeston
Na ndihmoni ta përkthejmë Manifeston


Afrikaans
Albanian
عربي
Azərbaycanca
Беларуская
Bosanski
Български
Català
Česky
Deutsch
Dansk
Ελληνικά
English
Español
Eesti
Euskara
Suomi
Français
Gaeilge
Gàidhlig
ქართული
עברית
हिंदी
Croatian/Hrvatski
Hungarian/Magyar
Bahasa Indonesia
Íslenska
Italiano
日本語
한국어
Latviešu
Lietuvių
Македонски/Macedonian
Bahasa Melayu
Nederlands
Norsk
Polski
فارسی
Português Brasileiro
Português Portugal
Română
Русский
Slovenščina
Slovensky
संस्कृत
Srpski
Svenska
தமிழ்
తెలుగు
ภาษาไทย
Filipino
Türkçe
Xitsonga
Українська
اردو
Yoruba
繁體中文
简体中文


site design and artwork © 2001, Ward Cunningham
Albanian translation from Ridvan Bunjaku, with the help of Albanian Developers Community.